Storm boven Nederland

Nieuws

6 juni 2017

Er raast een flinke lentestorm over ons land. Op de weg, op het water en ook op het spoor geeft de storm hinder. Zo zijn van een kantoorgebouw bij Amsterdam Bijlmer Arena gevelplaten van 120 kg op het spoor gewaaid, waardoor metro en treinen daar niet kunnen rijden. ProRail werkt met man en macht om treinen weer zo snel mogelijk te laten rijden.

Tussen Zaandam en Enkhuizen zijn we druk bezig om bij Bovenkarspel-Grootebroek een boom te verwijderen, die door de wind op de bovenleiding terecht is gekomen. Ook tussen Hilversum en Amersfoort ondervindt het treinverkeer hinder van een omgewaaide boom.

Snel herstel

De storm raast nu richting het oosten van het land. Onze storingsploegen zetten alles op alles om eventuele schade zo snel mogelijk te herstellen. Onze incidentbestrijders zijn uitgerust met kettingzagen om omgewaaide bomen snel van het spoor te halen.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers