Straks makkelijker instappen op station Schiphol Airport

Nieuws

28 september 2017

Reizigers op station Schiphol Airport kunnen vanaf half november makkelijker en sneller instappen in de trein op Schiphol. Dat kan door het plaatsen van een Intelligent Platform Bar (IPB) op het perron, waardoor reizigers voor aankomst van de trein kunnen zien waar ze kunnen instappen en waar de 1e en de 2e klasse zich bevinden. De IPB moet een bijdrage leveren aan een betere spreiding op de toch al krappe perrons op Schiphol Airport. ProRail en NS installeren de IPB in het weekend van 30 september.

Betere spreiding

Het nieuwe reizigersinformatiesysteem moet ervoor zorgen dat mensen sneller in en uit de trein kunnen stappen, zodat het perron meer reizigers kan aan- en afvoeren. Er heeft al een pilot plaatsgevonden op station Den Bosch met IPB. De IPB op Schiphol Airport is de eerste die daadwerkelijk in gebruik wordt genomen.  ProRail en NS nemen zes weken de tijd om de IPB goed in te regelen. De eerste zes weken is daarom een zogenoemd rustplaatje zichtbaar op de schermen. Medio november wordt de IPB in gebruik genomen.

Andere verbetermaatregelen

In de afgelopen maanden zijn de volgende maatregelen om meer ruimte te maken al met succes afgerond:
• Verkleinen van de installatieruimten onder de stijgpunten om meer oppervlak op het perron voor de reiziger te krijgen.
• Het ombouwen van de hellingbaan aan de zuidkant van het 1e perron in een vaste trap en het ombouwen van de roltrap naar een vaste trap zodat er meer stijgpuntcapaciteit is.
• Verwijderen van obstakels op de perrons.
• Het verbeteren van de reisinformatie en wegbewijzering, waaronder het ophangen van perronverwijsborden op Schiphol Plaza.

Plannen op langere termijn

Naast deze korte termijn maatregelen werken het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Stadsregio Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Schiphol, NS en ProRail samen aan een goede OV-bereikbaarheid van Amsterdam Airport Schiphol nu en in de toekomst. De korte termijn-agenda is bijna uitgevoerd. Voor de langere termijn werken we aan plannen voor de uitbreiding van het OV-knooppunt Schiphol.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers