Straks meer plek voor scooters in fietsenstalling Zwijndrecht

Nieuws

29 april 2022

De onbewaakte fietsenstalling aan de voorkant van station Zwijndrecht gaat tussen 2 en 19 mei op de schop. Het doel hiervan is om meer plek te maken voor scooters en buitenmodelfietsen, zoals bakfietsen en kratfietsen

Ruimte beter benutten

De fietsenstalling wordt veel gebruikt. En in principe zijn er voldoende stallingsplaatsen. Alleen voor scooters en fietsen die niet in de rekken passen, is er nu te weinig plek. Gevolg is dat deze vaak op plekken worden geparkeerd die daar niet voor zijn bestemd.

Ook zien we dat de bovenste laag van de dubbellaagse rekken weinig worden gebruikt. Net als de fietsrekken die verder van de stationsentree liggen.

Plek voor 817 fietsen

Om het gebruik van de stalling te verbeteren, passen we de stalling aan. We verwijderen 80 dubbellaagse rekken en 48 enkellaagse rekken. Hiervoor komen 47 parkeervakken terug, speciaal voor buitenmodelfietsen en scooters. In de nieuwe situatie zijn straks 817 stallingplaatsen beschikbaar.

Stalling blijft open tijdens werkzaamheden

Wie tussen 2 en 19 mei naar het station komt met de fiets, kan gewoon gebruikmaken van de stalling. Houd wel rekening met mogelijke omleidingen in verband met de werkzaamheden.

ProRail voert de werkzaamheden uit in cofinanciering met gemeente, provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.   

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers