Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Succesvol raceweekend Zandvoort

Nieuws

19 mei 2019

Afgelopen weekend vonden de Jumbo Racedagen plaats met Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. Het overgrote deel van de bezoekers namen de trein naar het circuit in de badplaats. ProRail kijkt met tevredenheid terug op het raceweekend.

Extra maatregelen

Om alle toeschouwers netjes naar het circuit te vervoeren reden op de piekmomenten extra treinen op het traject. Om dat mogelijk te maken hebben we een aantal maatregelen genomen. De extra treinen slaan het station Haarlem Overveen over. Ook hebben we afspraken gemaakt over het minder hard optrekken van treinen op het traject. Dit alles om de bovenleiding niet extra te belasten. Daarnaast hielden we extra medewerkers achter de hand gehouden om bij eventuele problemen snel te kunnen ingrijpen. Om ervoor te zorgen dat ondanks de grote drukte de treinen op tijd en veilig kunnen vertrekken zijn medewerkers ingezet om de toegang tot het station en het perron in goede banen te leiden.

Formule 1

Volgend jaar vindt voor het eerst in 35 jaar een Formule 1-race plaats in Zandvoort. Wij onderzoeken op dit moment wat de mogelijkheden zijn om tijdens het raceweekend extra treinen te laten rijden. De organisatie en de gemeente verwachten ruim 200.000 bezoekers in Zandvoort. De meest bezoekers maken straks gebruik van de trein.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers