Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Terugblik megaklus Arnhem Velperpoort met dronebeelden

Nieuws

21 augustus 2020

Het vernieuwde station Arnhem Velperpoort is op woensdag 19 augustus vanaf 17:00 weer in gebruik genomen. Tien dagen lang werkte aannemer van Spijker Infrabouw non-stop aan de nieuwe perrons, een technische ruimte en de wachtruimtes op het station. De komende periode wordt er nog gewerkt aan de verdere afbouw van het station, de nieuwe trap en liften. Het eindresultaat: een open, toegankelijker en comfortabeler station voor alle reizigers.

Verbrede en verhoogde perrons

Station Arnhem Velperpoort heeft een grote metamorfose gekregen. De perrons zijn volledig vernieuwd en verbreed. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor de reiziger. De perrons liggen nu op dezelfde hoogte als de trein, waardoor in- en uitstappen makkelijker wordt. Kijk hier hoe ProRail de perrons op station Arnhem Velperpoort vernieuwt. 

In de komende periode wordt de trap naar perron 1 verbreed. We leggen de laatste hand aan de wachtruimtes en plaatsen duurzame, houten bankjes. Het tunneltje onder het station krijgt een extra zij-ingang en beide perrons zijn te bereiken met open, glazen liften. Door deze open uitstraling wordt de sociale veiligheid vergroot.

Werken op een postzegel

Aannemer Van Spijker Infrabouw heeft in een korte periode zeer veel werk verricht. De werkzaamheden zijn volgens de planning afgerond, ondanks de extreme hitte met soms temperaturen van ruim 35 graden en het onweer van de afgelopen week. Voor de aannemer was het werken op een postzegel. Het werkterrein op en rondom het station is namelijk bijzonder klein. Sommige bouwkranen en bouwmaterialen werden daarom via het spoor aangevoerd. Naast het vele werk in een relatief korte periode ook een logistieke uitdaging dus. Ben jij ook benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk hier de dronebeelden!

Een monumentaal station

Station Velperpoort behoort tot ‘de collectie’: dit zijn stations met een bijzonder historisch of architectonisch karakter. Deze stations hebben een beschermde status, vergelijkbaar met een monumentstatus, waarbij het oorspronkelijke karakter behouden moet blijven. Bij de stationsverbouwing is rekening gehouden met de architectuur van het oude stationsgebouw.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers