Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Terugblik op informatiemarkt PHS Amsterdam Centraal

Nieuws

29 oktober 2018

Tijdens de informatiemarkt op donderdag 11 oktober in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam waren rond de 80 tot 100 belangstellenden aanwezig. De bezoekers waren benieuwd naar de voorgenomen aanpassingen die komende jaren nodig zijn aan het spoor, de stations en de omgeving tussen Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Sloterdijk. De bezoekers waren eveneens geïnteresseerd in de plannen van de gemeente Amsterdam voor de fietsroute Kattenburgerstraat. Deze straat is een belangrijke route richting het centrum van de stad en de gemeente overweegt de bouw van een extra tunnel voor fietsers en voetgangers, ten oosten van de bestaande tunnel.

Ook de komende jaren blijft het aantal treinreizigers groeien. Om meer treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal mogelijk te maken heeft de overheid besloten fors te investeren in het spoor en de stations in de regio Amsterdam. Om deze reden een goed moment om de directe omgeving bij te praten.
Zo wordt het monumentale station Amsterdam Centraal voorzien van langere en bredere perrons met uitbreiding van het aantal rol(trappen), zodat meer reizigers zich straks makkelijker kunnen gaan verplaatsen op het station. Ook wordt het verouderde spoor vervangen en aangepast aan de eisen van deze tijd.

Was u niet aanwezig op een informatiemarkt? Of wilt u de informatiepanelen nog eens teruglezen? Klik dan hier (pdf).

Lees meer over de informatieavond in de Nieuwsbrief (03) van november 2018 (pdf).

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers