Terugblik: 'sjuven' in Eygelshoven

Nieuws

9 mei 2016

Het inschuiven van de onderdoorgang in Eygelshoven is goed verlopen. Keurig op tijd werd het treinverkeer vanochtend weer opgestart.

Het plaatsen van de onderdoorgang was een race tegen de klok. In vier dagen tijd moest het spoor worden opgebroken, een gat worden gegraven, de onderdoorgang op zijn plek geschoven en alles weer worden teruggebouwd. Hoewel de hele operatie samen met aannemerscombinatie BPL zorgvuldig was voorbereid, blijft de uitvoering altijd spannend. Gelukkig is alles goed verlopen en rijden er vandaag weer treinen.

Veel bekijks

Om mensen de kans te geven het werk te volgen, was er een tribune opgesteld. Het verplaatsen van een 4 miljoen kilo wegend betonnen object, is immers geen alledaagse gebeurtenis. Veel mensen kwamen dan ook een kijkje nemen bij het spektakel.

Buitenring Parkstad Limburg

Nu de onderdoorgang of viaduct - het is immers maar hoe je het bekijkt - op zijn plek ligt, kan de afbouw beginnen. Hier zal het treinverkeer verder geen hinder van ondervinden. De onderdoorgang maakt deel uit van de Buitenring Parkstad Limburg die bij Eygelshoven het spoor kruist.

 

Eerste Veolia trein maandagmorgen 9 mei over het nieuwe spoorviaduct Eijgelshoven. #veolia #prorail pic.twitter.com/dHdm09ff0e

— Piet Loven (@Piet_Loven) 9 mei 2016

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers