Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

Tien dagen spooronderhoud tussen Maastricht en Heerlen

Nieuws

19 augustus 2022

Van woensdag 24 augustus tot en met zaterdag 3 september werkt onze aannemer Swietelsky op verschillende locaties aan het spoor op het traject Maastricht-Heerlen. Wij werken continu aan een nog grotere betrouwbaarheid van het spoor en aan een soepel verloop van het treinverkeer.

Aan vervanging toe

Op diverse locaties tussen Maastricht en Heerlen is het spoor aan vervanging toe. We vernieuwen de spoorstaven en ballast. Daarnaast worden houten dwarsliggers vervangen doordwarsliggers van beton. Aan het einde van deze tiendaagse is het spoor weer nieuw en toekomstbestendig. 

Meerssen – Valkenburg

Bij Meerssen gaan we het spoor vervangen tussen Meerssen, Stationsplein en Valkenburg.  Daarnaast gaan we twee overwegen vernieuwen aan de Stationsstraat en aan de Herkenberg. Hierdoor zijn van dinsdag 24 augustus 01:00 uur tot en met zaterdag 3 september 07:00 uur continue werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden zijn enkele overwegen tijdelijk afgesloten. Dat geldt voor de overwegen die vernieuwd worden als ook voor de Houthemerweg (van donderdag 25 augustus 18:30 uur tot en met vrijdag 26 augustus 00:30 uur en van vrijdag 26 augustus 20:00 uur tot en met zaterdag 27 augustus 04:00 uur) en de Stevensweg (vrijdag 26 augustus 00:00 uur tot en met 06:00 uur en van zaterdag 27 augustus 09:30 uur tot en met 16:30 uur). Er wordt een omleidingsroute aangegeven met gele borden.

Voerendaal - Tervoirt

Het spoor vanaf de Putterweg in Voerendaal tot aan de Weg langs de Zevensprong in Terveurt wordt vervangen. Hierdoor zijn van dinsdag 24 augustus 01:00 uur tot en met zaterdag 3 september 07:00 continue werkzaamheden.   

Klimmen – Schin op Geul

Het spoor vanaf Krekelsbos 1 in Klimmen tot aan Walem 5 in Schin op Geul wordt vervangen. Daarnaast vernieuwen we de overweg ter plaatse van het station Schin op Geul. Ook hiervoor geldt dat gedurende de gehele buitendienststelling werkzaamheden worden verricht.

Tijdens de werkzaamheden slaat ProRail bouwmaterialen op in een aantal depots bij het spoor. In Meerssen en Voerendaal en Schin op Geul zal een deel van het P&R terrein bij het station worden gebruikt voor de opslag van materiaal. In Valkenburg zal aan de Meerssenderweg, nabij de rotonde aan de Beekstraat, een terrein worden ingericht, waarbij deze weg tijdens de werkzaamheden voor een gedeelte tijdelijk afgesloten is. Na afloop ruimen we alles op en brengen we alles terug in de oude staat.

Geen treinverkeer

Door de werkzaamheden is er tussen 24 augustus 01:00 uur en 29 augustus 05:00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Maastricht en Valkenburg. Daarna is het treinverkeer gestremd tussen Valkenburg en Heerlen van 29 augustus 05:00 uur en 3 september 07:00 uur. Arriva zet gedurende deze periodes bussen in.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers