Tienminutendienst: laatste werkzaamheden

Nieuws

18 november 2021

Het kan allemaal nog net voor de invoering van de nieuwe dienstregeling: vier perronverlengingen en aanpassingen aan twee overwegen. Hiermee maakt ProRail de nieuwe tienminutendienst tussen Rotterdam – Schiphol - Arnhem mogelijk. De nieuwe dienstregeling gaat 12 december 2021 in.

Langere perrons

Vanaf december rijden er met name in de spits langere Sprinters. En om al die reizigers veilig in en uit te laten stappen, moeten de perrons op het traject lang genoeg zijn. Daarom worden in de week van 20 tot 29 november 2021 de perrons van Veenendaal West, Veenendaal Centrum, Maarn, Bunnik en Rhenen verlengd. In negen dagen tijd verlengen we in Rhenen het perron met 45 meter. In Veenendaal Centrum worden beide perrons eveneens verlengd, met 35 meter. In Veenendaal West verlengen we de perrons met maar liefst 49 meter, en richten we deze opnieuw in met onder meer nieuwe banken.

Alle perrons worden volledig opnieuw bestraat. In Veenendaal West bouwen we ook een nieuwe fietsenstalling. Ook passen we daar begin volgend jaar de hellingbaan en het voorplein aan. De perronverlengingen in station Bunnik zijn nog tijdelijk, maar die bouwen we in de loop van 2022 om naar definitieve perrons.

Elke tien minuten een trein

De werkzaamheden zijn in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen met ProRail, NS en goederenvervoerders werkt het ministerie op verschillende locaties in Nederland aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Hiermee maken we het reizen per trein op de drukste trajecten in Nederland makkelijker.

Lees meer

Aanpak overwegen

Een tienminutendienst en een overweg is voor het kruisende wegverkeer niet altijd een gelukkige combinatie. Lange wachttijden kunnen tot onveilige situaties leiden. Als weghalen van de overweg niet kan, dan is het zoeken naar de beste en veiligste oplossing. Daarom passen we de overwegen op de Schoudermantel in Bunnik en de Heuvelsesteeg in Amerongen aan.

Weginfrastructuur

In Bunnik treffen we in overleg met de gemeente ook maatregelen aan de weginfrastructuur. Om de verkeersveiligheid te vergroten versmallen we in het weekend van 20 en 21 november de parallelweg nabij de spoorwegovergang. Verder verbreden we het fietspad en plaatsen we extra overwegbomen.

Ook in Amerongen treffen we in overleg met de gemeente maatregelen aan de weginfrastructuur. Het fietspad aan de oostzijde van de overweg is te smal voor fietsers vanuit twee richtingen. In het weekend van 20 en 21 november verbreden we het fietspad, zodat fietsers elkaar gemakkelijker kunnen passeren.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers