Tilburg Reeshof krijgt twee liften

Afgelopen maandag (22 oktober) is gestart met de bouw van twee liften op station Tilburg Reeshof. Daarmee wordt de toegankelijkheid van dit station flink verbeterd.
Impressie van de nieuwe liften op station Tilburg Reeshof
Impressie van de nieuwe liften op station Tilburg Reeshof

De nieuwe liften worden gebouwd aan de westzijde van het stationsgebouw bij het viaduct Reeshofweg. De bouw gaat enkele maanden duren. De ingebruikname zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2019. Ook de bestaande hellingbanen gaan op de schop. Deze worden iets minder stijl gemaakt zodat ze voldoen aan de huidige normen. 

Abri’s krijgen tweede leven op station Tilburg Reeshof

Vanwege het groeiend aantal reizigers staan er vanaf deze week ook twee nieuwe abri's (wachtruimtes) op het station. Daarbij is gekozen voor een duurzame oplossing door twee abri’s die we eerder weghaalden van andere stations een grondige opknapbeurt te geven en op station Tilburg Reeshof te herplaatsen samen met banken en prullenbakken. 

Een van de abri's die een tweede leven heeft gekregen op station Reeshof

Verbeteren Toegankelijkheid

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen, ook mensen met een functiebeperking. ProRail werkt daarom in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hard aan een treinreis zonder obstakels. Dat gaat van gelijkvloerse perrons tot aan trapleuningen met braille-informatie.

Gepubliceerd op