Timelapse: Moreelsebrug in Utrecht bijna open

Nieuws

Gepubliceerd op 15 december 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:58 uur

Als een soepele slang slingert de ranke Moreelsebrug zich over alle Utrechtse sporen heen; een directe fiets-wandelverbinding tussen het centrum en de westkant van de spoorstad. Vrijdag 16 december om 11 uur is hij open!

Bekijk: Timelapse bouw Moreelsebrug
Aangezien de brug dwars over het spoorhart van Nederland moest komen, bouwde ProRail de brug in opdracht van de gemeente Utrecht. Om de brug te bouwen, zijn de brugdelen over het spoor gehesen. De eerste helft in januari en de tweede helft in oktober van 2016. Een brug bouwen van 275 meter lang en tien meter breed – met ook nog eens een lichte kromming – die een bestaand en druk stationsgebied overspant. Het was een ware puzzel. Denk alleen al aan de opgangen naar de brug aan beide kanten. Die staan op plekken met weinig manoeuvreerruimte door onder andere de busstations. Aan beide kanten van de brug zijn er daarom geen hellingbanen, maar liften en trappen met fietsgoten om naar boven en beneden te komen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers