Timelapse: takelen boven het spoor

Nieuws

11 juli 2016

Begin juli werden maar liefst dertien loodzware liggers van bijna 40 meter lang over het spoor getakeld tussen Zaandam en Hoorn. Dankzij de goede samenwerking tussen wegbeheerder provincie Noord-Holland en spoorbeheerder ProRail liep alles gesmeerd. Het plaatsen van de liggers is te zien op de timelapse.

Bekijk: Plaatsen liggers viaduct N244

Nieuw viaduct over het spoor

Sporen en wegen kruisen elkaar op veel plaatsen in het land. Zo ook tussen Zaandam en Hoorn: de autoweg N244 gaat daar over het spoor heen. De provincie Noord-Holland is de N244 aan het verbreden om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Een nieuw viaduct over het spoor is onderdeel van de bredere N244 met extra rijstroken. De dertien liggers voor het viaduct - van bijna 40 meter lengte - werden in de nacht van 6 op 7 juli over het spoor gehesen. Vanaf voorjaar 2017 heeft de N244 vier rijstroken. Ook over het spoor dus.  

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers