Timelapse Utrecht Centraal: dak eraf en er weer op

Nieuws

Gepubliceerd op 8 augustus 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:27 uur

ProRail vernieuwt station Utrecht Centraal. We zijn begonnen in 2011 en openen het nieuwe station eind van dit jaar. Op de video is te zien hoe het oude dak eraf ging en het nieuwe erop. En dat in 1 minuut.

Bekijk: Timelapse bouw van het dak van Utrecht Centraal | CU2030

In de afgelopen vijf jaar hebben we station Utrecht Centraal grondig vernieuwd. Dat deden we in zes bouwstappen, zodat het station steeds toegankelijk bleef voor de reizigers en andere gebruikers. De laatste bouwfase startte in november 2015. Reizigers liepen door een tijdelijke tunnel in de stationshal, terwijl boven hun hoofd hard gewerkt werd aan het nieuwe dak. Ben je benieuwd wat er al die tijd boven je hoofd gebeurde? Bekijk dan de timelapse.

De laatste loodjes

Ook in de zomermaanden werken we door aan de afronding van het drukste station van Nederland. De laatste winkels worden afgebouwd, de tegelvloer wordt afgemaakt, kabels en leidingen worden opgeruimd. Ook plaatsen we nog een grote trap naar de eerste verdieping. Eind dit jaar is de verbouwing van de stationshal van Utrecht Centraal klaar.

Drukste station van Nederland

Utrecht Centraal is het drukste station van Nederland. Dagelijks maken er zo’n 280.000 reizigers gebruik van dit station. De verwachting is dat dit er in de toekomst zelfs 360.000 per dag zijn. We vernieuwen in Utrecht niet alleen het station, maar vernieuwen ook de sporen rond het station.

Samenwerken

ProRail werkt in de vernieuwing van station Utrecht Centraal samen met de gemeente Utrecht en NS Stations. Lees hier meer over station Utrecht Centraal.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers