Top 10 spoorse Instagram accounts

Nieuws

19 juli 2016

Het spoorleven in beeld, je ontdekt het nergens beter dan op Instagram. We hebben de top 10 spoorse Instagram accounts voor je op een rijtje gezet, lees je mee?

 

1. @Pier_Eringa

Onze president-directeur Pier Eringa is te volgen op Instagram. Volg hem om op de hoogte te blijven van zijn bezoekjes aan stations, bouwplaatsen, verkeersleidingsposten, politici en nog veel meer!

2. @Romanodlange

Benieuwd hoe het treinuitzicht van de machinist? Machinist Romano de Lange neemt je mee op zijn tochten door het hele land. 

3. @Strukton_group

Op het account van strukton word je meegenomen in de wereld van het spoorwerk. Strukton voert veel werkzaamheden aan het spoor uit en hier plaatsen ze regelmatig mooie foto's van. 

4. @Boom_vaneenkerel 

"Een baan als machinist, je weet niet wat je mist!" verkondigd machinist Bert Jan regelmatig op zijn account. Deze machnist laat je via zijn account meegenieten van zijn mooie 'machinistmomenten'. 

5. @NS_Online 

De grootste passagiersvervoerder van ons land mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ontdek het #treinleven van de Nederlandse spoorwegen. 

6. @Deutschebahn

Het gaat er in Duitsland nét wat anders aan toe dan in Nederland. Onze collega's uit Duitsland nemen je mee in de Duitse spoorwereld. 

7. @Raileurope

Ga over de grens en ontdek de mooiste treinlandschappen en stations van Europa. 

8. @Metrotreinleven

Op het account van Metrotreinleven word je iedere week door een andere treinreiziger meegenomen in de wereld van het treinreizen. 

9. @Railways_of_our_world

Ben jij een echte trein en spoor fan? Railways_of_our_world verzorgt je Instagramfeed van een goede dagelijks portie mooie spoorfotografie. 

10. @ProRail 

Als spoorbeheerder kunnen we ons eigen Instagram account natuurlijk niet weglaten uit dit rijtje. Hier ontdek je mooie stations, spannende sporen en indrukwekkende werkzaamheden.  

Er is meer!

Kun jij niet genoeg krijgen van het spoorleven? Lees dan ook de top 12 spoorse Instagram accounts die we eerder dit jaar schreven. Hier vind je meer spoorse Instagram accounts en uitgelichte accounts van spoorfotografen. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers