Top 6: Favoriete Youtubevideo's in 2016, Merry Christmas!

Nieuws

23 december 2016

December is traditiegetrouw de maand van de lijstjes. Best bekeken, meest gelikete, vaakst geklikte, meest gedraaide en ga maar door. Wij blijven uiteraard niet achter, en zetten de 6 meest favoriete Youtubevideo's voor je op een rij. Namens ProRail: Fijne kerstdagen!

Top 6

Dit jaar plaatsten we 116 video's op ons Youtubekanaal. Al die video's samen werden zo'n 574.000 keer bekeken, goed voor ruim 858.000 kijkminuten! Geen video meer missen? Volg het ProRailkanaal dan. 2.881 anderen gingen je al voor.

1. Muiderbergbrug op zijn plek

Met stip op de eerste plek in deze top 6 staat het inschuiven van de Muiderbergbrug afgelopen zomer. Een knap staaltje vakwerk!

2. Breda door de ogen van de architect

In september opende station Breda officieel haar deuren. Reden genoeg om het gloednieuwe station eens te bekijken door de ogen van de architect.

3. Trio bij de trein

Doe het veilig, of doe het niet! Zo luidde het advies van Jandino enkele maanden geleden. Er gebeuren nog teveel ongelukken bij overwegen. We voerden daarom dit jaar twee keer campagne: om voornamelijk jongeren te waarschuwen niet 'nog even snel' tussen de spoorbomen door te glippen.

4. ProRail vernieuwt: wat gebeurt er in 2016 in Utrecht?

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar hebben we betrouwbaar spoor voor nodig. Daarom werd het spoor rond Utrecht afgelopen jaren ontknoopt en vernieuwd, en werden veel wissels verwijderd.

5. ProRail vernieuwt: OV Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad (OV SAAL)

Met goede stations én een goed spoornetwerk bouwen we aan de toekomst van Nederland. Reizigers kunnen prettig van a naar b, bedrijven kunnen hun goederen onbelemmerd vervoeren en omwonenden kunnen prettig langs het spoor wonen. De spoorvernieuwing tussen Schiphol en Lelystad draagt hier aan bij.

6. Den Haag door de ogen van de architect

Den Haag Centraal was dit jaar het eerste station dat feestelijk geopend werd, op 1 februari. Vlak voor het officiele moment vertelde architect Pieter van Rooij over de architectuur van dit station, dat tijdens de verbouwing open en in bedrijf bleef.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers