Tracébesluit Spooruitbreiding Zwolle-Herfte vastgesteld

Nieuws

16 december 2016

Op 4 december jl. heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu het Tracébesluit Spooruitbreiding Zwolle-Herfte vastgesteld en ondertekend. Hiermee is het besluit voor de spooruitbreiding tussen Zwolle en de splitsing bij Herfte en de bouw van een dive-under bij Herfte genomen. Met het tracébesluit wordt de laatste fase ingezet van de besluitvorming rond de maatregelen die ProRail gaat treffen om het spoor van Zwolle en het station voor te bereiden op de toekomst.

Het tracébesluit is vastgesteld op basis van het ontwerptracébesluit, de ingediende zienswijzen hierop en de wettelijke adviezen en is donderdag 15 december jl. gepubliceerd onder andere in de Staatscourant. Van 15 december tot en met 26 januari 2017 ligt het tracébesluit op verschillende locaties in Zwolle ter inzage. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, kunnen van 16 december tot en met 26 januari 2017 beroep instellen tegen het tracébesluit door het indienen van een beroepsschrift bij de Raad van State.

Meer informatie?

Meer informatie over het Tracébesluit Spooruitbreiding Zwolle-Herfte inclusief bijlagen vindt u op: www.platformparticipatie.nl/zwolleherfte Hier vindt u onder andere alle documenten van het tracébesluit en informatie over hoe u beroep kunt instellen tegen het tracébesluit door het indienen van een beroepschrift bij de Raad van State. Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met de Directie Participatie, telefoonnummer 070 - 456 8999.

Zwolle onmisbare OV-schakel

Station Zwolle behoort tot de belangrijkste spoorknooppunten van Nederland en is een onmisbare schakel tussen Noordoost-Nederland en de Randstad. De spooruitbreiding tussen Zwolle en Herfte is onderdeel van het project ZwolleSpoort. Dit project maakt het station en het spoor van Zwolle robuuster en betrouwbaarder. Ook is de spooruitbreidng een belangrijke schakel in het Spoorplan Noord-Nederland. Met dit plan wordt het hele spoorvervoersnetwerk in het noorden aangepakt en verbeterd. De noordelijke provincies worden daardoor beter bereikbaar.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers