Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Trainbow schittert op botenparade van Utrecht Pride

Nieuws

3 juni 2024

De Trainbow-boot was zaterdag 1 juni een enthousiaste en kleurrijke verschijning op de jaarlijkse botenparade van Utrecht Pride. Op de gezamenlijke boot van Trainbow, het LHBTQIA+-netwerk van ProRail en NS, trokken vijftig ProRailers en vijftig NS’ers aan boord veel bekijks. Feestend brachten ze samen de boodschap van inclusiviteit en saamhorigheid.

Iedereen doet ertoe

Het thema van Utrecht Pride was dit jaar U belong: iedereen doet ertoe. Een belangrijk thema ook voor ProRail en NS, benadrukten Marieke Schöning van ProRail en Wouter Koolmees van NS bij de start van het evenement aan de deelnemers van de beide organisaties. Een veilige werkplek waar je jezelf kunt zijn en gelijke kansen krijgt, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Iedereen doet ertoe. Dat is ook waar Trainbow zich hard voor blijft maken: emancipatie en acceptatie van LHBTQIA+-collega's op de werkvloer.

Als tweede in de parade van vijftig boten voer Trainbow door de historische binnenstad van Utrecht, toegejuicht door een enthousiast en divers publiek. 

'Kippenvel’

De deelnemers waren enthousiast. "Kippenvel! Fantastisch dat ProRail hieraan meedoet," zei een medewerker. Een ander: "Wat een topdag met gelijkgestemden." Ook de verbondenheid met het publiek was duidelijk voelbaar. "Ik voelde me gedragen door de mensen langs de kant," klonk het. "Wat een energie en liefde en wat een feest om dit als collega’s met elkaar te doen," voegde een ander toe. Een ontroerende reactie kwam van een medewerker die zei: “Ik ben zo blij dat ik op een dag als vandaag mezelf mag zijn, want dat is niet altijd makkelijk.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers