Traject ‘s-Hertogenbosch - Nijmegen negen dagen buiten dienst

Nieuws

24 april 2023

ProRail werkt tussen zaterdag 29 april en maandag 8 mei aan het spoor tussen Den Bosch en Oss. Tijdens deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk op dit traject. Hieronder lees je waar we aan het werk gaan en wat we daar doen.

‘s-Hertogenbosch Oost

Op station ’s-Hertogenbosch Oost vervangen we het noordelijke jukkenperron langs spoor 1. Op die manier blijft het perron toekomstbestendig. Ook vervangen we het perronmeubilair en worden de voorpleinen van het station aangepast. We creëren daar nieuwe zitgelegenheden, extra groenvoorzieningen en beschuttingsruimte bij de kaartautomaat.

Oss en Ravenstein

Omdat er tijdens de werkzaamheden geen of beperkt treinen rijden tussen ‘s-Hertogenbosch en Wijchen, combineren we deze werkzaamheden met andere werkzaamheden op dit traject. Zo vernieuwen we sporen op het rangeerterrein in Oss, vervangen we de dakplaten van station Oss en verrichten we onderhoudswerkzaamheden aan de spoorbrug bij Ravenstein.

Geffen en Berghem

In de buurt van Geffen en Berghem zijn onder het spoor dassenburchten aangetroffen. Dit geeft kans op verzakking en dat kan gevaarlijk situaties opleveren. Om de veiligheid van het treinverkeer te borgen, rijden treinen hier langzamer en monitoren we deze locaties goed.

Ook treffen we aansluitende maatregelen. We leggen kunstburchten aan om de das een alternatieve leefomgeving te bieden. Zodra we toestemming hebben van bevoegd gezag, herstellen we het spoor en plaatsen we graafwerend materiaal. Dit voorkomt graverij door dassen in de toekomst.

Gevolgen treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er snelbussen en stopbussen in plaats van treinen. Reis je met het OV? Raadpleeg dan de reisplanner van NS.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers