Trein je fijn in Uithuizen

Nieuws

28 oktober 2015

Zo’n 20 jongeren uit Uithuizen hebben een kunstwerk gemaakt in de wachtruimte op het station met het thema ‘Trein je fijn’. Het vrolijke kunstwerk helpt mogelijk vernielingen tegen te gaan.

Het betrekken van de jongeren bij het pimpen van de wachtruimte is onderdeel van een proef van ProRail, NS Stations en Arriva om de beleving op de stations tussen Sauwerd en Roodeschool te verbeteren. Daarbij wordt nadrukkelijk de hulp gevraagd van belangenverenigingen en omwonenden. Zo werd ook jongerenwerk Eemsmond gevraagd om te helpen. Zij trommelden twintig jongeren op die wilden meehelpen een kunstwerk te maken in de wachtruimte en lieten het vastleggen door een fotograaf.

Prettig Wachten

Jaarlijks wordt op de stations tussen Sauwerd en Rodeschool voor ruim 80.000 euro aan vernielingen gepleegd. Een van de doelen van de proef is de omgeving meer bij de stations te betrekken. Die betrokkenheid zou moeten leiden tot minder vernielingen en meer reiscomfort.

Meten is weten

ProRail en NS Stations verrichten de komende tijd extra metingen op de stations tussen Sauwerd en Rodeschool om het effect van de proef te meten. Als de proef slaagt, kunnen de ervaring mogelijk worden ingezet op andere stations.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers