Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Trein stopt op nieuwe station Lansingerland – Zoetermeer

Nieuws

11 december 2018

We hebben er weer een nieuw station bij: Lansingerland-Zoetermeer. Zondag 9 december stopte de eerste trein op het nieuwbakken station tussen Gouda en Den Haag. De extra stop van de sprinter is de eerste stap op weg naar een volwaardig OV knooppunt, waar ook RandstadRail en bussen stoppen. Bussen en metro's gaan er in het voorjaar van 2019 rijden. Ook komt er plek om auto's en fietsen te parkeren.

Nog volop werkzaamheden

Tot en met het voorjaar moeten reizigers rekening houden met werkzaamheden bij de entree van het station en op de perrons. Zo staan er bouwhekken zodat reizigers zich veilig door het station kunnen bewegen. De fietsenstalling en het park&ride-terrein aan de Zuidzijde zijn grotendeels gereed.

De liften naar de perrons zijn nog niet in gebruik. Reizigers met een beperking die NS-reisassistentie nodig hebben, moeten daardoor helaas nog even omreizen via station Zoetermeer of Gouda.

Werken met de winkel open

Terwijl de Sprinter stopt en de eerste reizigers instappen wordt verder gewerkt aan het station, de RandstadRail-halte en directe omgeving. Denk aan liften, plafonds entreehal, aankleding van perrons, fietsenstallingen en bestrating van de omgeving.

Ook op het viaduct en aan de halte van RandstadRail is nog volop bedrijvigheid. Hier wordt gewerkt aan de sierlijk gevormde betonnen omlijsting van het viaduct en de stalen overkapping van de RandstadRail-halte. In de tussentijd start ook regionaal vervoerder HTM met het testen van de spoorbeveiliging.

Ondanks de diverse werkzaamheden zijn de contouren van het station en het viaduct met haar bijzondere afwerking al wel goed zichtbaar.

Groei naar volwaardig OV knooppunt

Als de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland en spoorbeheerder ProRail het station in het voorjaar 2019 openen, kunnen reizigers gebruik maken van de vele verbindingen van het station: trein, RandstadRail, bus, auto en fiets.

Gemakkelijker en sneller reizen met het OV tussen Gouda, Zoetermeer, Rotterdam en Den Haag wordt dan een goede optie om files te mijden. Tot slot heeft het viaduct over de A12 een fraaie groene uitstraling met bomen en groen. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers