Treinen rijden weer bij Harlingen

Nieuws

8 februari 2017

Woensdagochtend 8 februari is een Arriva- trein rond 11.00 uur in botsing gekomen met een personenauto op een particuliere overweg in de Oude Trekweg te Harlingen. Vanwege het ongeval reden er tot circa 14.00 uur geen treinen op het enkelsporige traject Dronrijp – Harlingen Haven.

Particuliere overweg de Oude Trekweg

Het ongeval gebeurde op een particuliere overweg in de Oude Trekweg. De overweg is beveiligd met lichtsignalen, een andreaskruis en een waarschuwingshek. Deze particuliere overweg kent geen overwegbomen en geen overwegbellen. 
Deze overweg is een zogenaamde WILO (Waarschuwingsinstallatie Landelijke Overweg), ook wel een particuliere overweg genoemd. Nederland kent zo’n 325 particuliere overpaden. Dat zijn kleine oversteekplaatsen voor rechthebbenden. Dat zijn landeigenaren of mensen die recht van overpad hebben over het spoor.

Check voor je vertrek

Door de botsing lag het treinverkeer tot circa 14.00 uur stil, inmiddels rijden treinen weer. Wil je het meest actuele reisadvies check dan de reisplanner van je vervoerder.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers