Treinen rijden weer op volle snelheid bij Gorinchem

Nieuws

14 maart 2024

De kapotte spoordijk in Gorinchem is tijdelijk verstevigd. De treinen tussen Dordrecht en Gorinchem rijden weer volgens de normale dienstregeling en op volle snelheid. Op donderdag 14 maart werden reizigers op de stations Dordrecht en Gorinchem verrast met een zakje paaseitjes. ProRail en Qbuzz deelden de paaseitjes uit om ze te bedanken voor hun geduld.

Vertraging door scheur

Op 10 januari ontstond een scheur van 65 meter lang en op sommige plekken een halve meter diep in een spoordijk in Gorinchem. Vanwege veiligheid mochten de treinen hier tijdelijk slechts 40 km/u rijden, waardoor treinen vertraging opliepen en uitvielen. Helaas waren veel reizigers daardoor langer onderweg naar hun bestemming.

In het weekend van 25 februari is de spoordijk tijdelijk verstevigd. Stapelbare betonnen blokken in de sloot bieden tegendruk. De afgelopen weken is de snelheid van de treinen stapsgewijs omhoog gegaan. Uit metingen blijkt dat de treinen weer veilig op volledige snelheid kunnen rijden. De komende tijd onderzoekt ProRail hoe we de spoordijk definitief kunnen herstellen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers