Treinen rijden weer tussen Eindhoven en Roermond

Nieuws

Gepubliceerd op 25 juli 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 14:17 uur

Het installeren is klaar! Vanochtend vroeg is het treinverkeer tussen Eindhoven en Roermond weer opgestart. Een mooi compliment voor aannemer StruktonRail en ingenieursbureau Verebus. Zij hebben in opdracht van ProRail de afgelopen negen warme dagen hard gewerkt om de laatste werkzaamheden te verrichten en de nieuwe treinbeveiliging uitgebreid te testen.

Alles is vernieuwd

Treinen maken nu gebruik van een fonkelnieuwe treinbeveiliging. Werkelijk alles wat met de beveiliging te maken heeft, is vernieuwd. Een omvangrijke en complexe klus over een lengte van 60 kilometer, waar meer dan een jaar keihard aan gewerkt is. De aanleg van onder andere een totaal van 1400km aan kabels en installatie van 150 nieuwe seinen en testen van het systeem zijn nu succesvol afgerond.

Saneren oude beveiliging 

Nu de nieuwe beveiliging in werking is gesteld, wordt gestart met het verwijderen van alle oude beveiliging. Ook dit zal behoorlijke tijd in beslag gaan nemen. Om veilig te kunnen werken blijven er houten hekken langs het spoor staan.  

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers