Treinen rond Roosendaal rijden weer

Nieuws

10 januari 2017

De treinen van en naar Roosendaal beginnen vanaf 15.30 uur weer met rijden. De verwachting is dat vanmiddag alle treinen weer volgens schema rijden. Door een brand vanochtend vroeg in een technische ruimte (onderstation) was elektrisch treinverkeer niet mogelijk.

Herstel onderstation

De brand veroorzaakte kortsluiting in de technische ruimte, waardoor de bovenleidingen geen elektriciteit meer had en treinen dus niet konden rijden. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het is ProRail gelukt om stroom vanaf andere plekken om te leiden, waardoor er weer spanning op de bovenleiding staat. Wel moet de schade aan de technische ruimte nog hersteld worden. Dit zal drie dagen duren. ProRail voert deze werkzaamheden uit zonder hinder van het treinverkeer.

Diesellocomotieven

Goederenvervoerders konden er vanochtend voor kiezen met behulp van diesellocomotieven toch te blijven rijden. Sommige vervoerders maakten gebruik van die mogelijkheid.

Schade

Op de foto’s valt goed te zien dat de brand behoorlijk wat schade heeft veroorzaakt aan de apparatuur en kabels en leidingen in het onderstation.

Reisadvies

We adviseren reizigers die langs Roosendaal komen voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers