Treinen tussen Heerhugowaard en Den Helder rijden weer

Nieuws

20 november 2023

Ruim 200 mensen werkten de afgelopen week dag en nacht door om het spoor in de kop van Noord-Holland aan te pakken. Om het treinverkeer betrouwbaar te houden is op acht plekken aan het spoor gewerkt. Ondertussen werden reizigers getrakteerd op koffie en acts. Vanmorgen kon het treinverkeer helaas niet opstarten door een storing in een sein. Sinds 10.00 uur vanmorgen rijden de treinen weer.

Betrouwbaar spoor

De afgelopen week is veel werk verzet aan overwegen. Ook zijn de sporen bij stations Anna Paulowna en Schagen aangepast. Dit draagt bij aan een betrouwbaar spoor en daarmee een betrouwbare treindienst op de spoorlijn naar Den Helder. Een belangrijke lijn voor scholieren en forenzen maar ook voor toeristen naar Texel.

De werkzaamheden dragen bij aan een betrouwbaar spoor
De werkzaamheden dragen bij aan een betrouwbaar spoor

Uitdagende planning

John Nieuwstad, bouwmanager bij ProRail, kijkt tevreden terug op de werkzaamheden, ondanks de storing van vanmorgen. “Op zoveel verschillende plekken tegelijk werken, levert een uitdagende planning op. Maar samen met VolkerRail, die het werk voor ons uitvoert, verliep dat rimpelloos. Toen het treinverkeer weer opstartte bleek een sein niet goed te werken. We hebben een tijdelijke oplossing gevonden. Hierdoor konden vanaf 10.00 uur de treinen weer rijden. In de nacht van maandag op dinsdag gaan we aan de slag om het sein te repareren. Het is in ieder geval fijn dat de treinen nu weer kunnen rijden. Zeker ook voor treinreizigers die negen dagen met de bus moesten.”

Tijdens de werkzaamheden werd op stations Schagen, Anna Paulowna, Den Helder Zuid en Den Helder gratis koffie uitgedeeld. Reizigers konden beschut wachten en op vier dagen waren acts te zien op de drukste momenten van de dag. “We hebben daar veel leuke reacties over ontvangen. De extra aandacht om het wachten wat te veraangenamen werden gewaardeerd”, vertelt John. “De tenten op stations Anna Paulowna en Den Helder Zuid hebben hun nut ook bewezen met dat wisselvallige weer van afgelopen week.”

Op de stations waren acts te zien voor wachtende reizigers
Op de stations waren acts te zien voor wachtende reizigers

In december ook werk aan het spoor

Ook in december wordt aan het spoor gewerkt. In dit geval rondom Heerhugowaard. Van 9 tot 16 december rijden er geen treinen tussen Alkmaar en Schagen en Alkmaar en Hoorn.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers