Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Treinen twee minuten stil tijdens dodenherdenking

Nieuws

3 mei 2017

Donderdag 4 mei is de jaarlijkse nationale dodenherdenking en staat heel Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Ook alle treinen. ProRail geeft vlak voor 20.00 uur een teken aan alle machinisten om hun trein stil te zetten. Ook leggen alle spooraannemers het werk dan twee minuten stil.

Treinen stil zetten

Vlak voor 20.00 uur doen de treindienstleiders van ProRail een oproep aan de machinisten van alle personen- en goederentreinen met het verzoek om de trein stil te zetten. Treinen op stations krijgen van onze verkeersleiders na de twee minuten stilte een groen sein voor vertrek.

Herdenking gevallen spoormedewerkers

Ieder jaar herdenken ProRail en NS samen de 477 spoormedewerkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen door bombardementen of vanwege stakingen. Ook dit jaar vindt op 4 mei om 13.00 uur een herdenkingsceremonie plaats bij het 'Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel' bij de Inktpot, het hoofdkantoor van ProRail aan het Moreelsepark in Utrecht. Iedereen is welkom om deze ceremonie bij te wonen. De ceremonie is ook live te volgen via de livestream op de Facebookpagina van ProRail. .

Archieffoto’s

Uit het archief van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen (www.nvbs.com) ontvingen wij een serie bijzondere zwart-witfoto's van de herdenking van de spoormedewerkers. Deze foto's uit de periode 1945 - 1965 zijn te bekijken op Facebook

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers