Treinverkeer hervat na protest bij Lichtenvoorde

Nieuws

14 juni 2022

Als gevolg van een protest was er vanavond enige tijd geen treinverkeer mogelijk tussen Vorden en Winterswijk. Twee treinen werden aan de ketting gelegd en een overweg werd enige tijd geblokkeerd. Rond 22.00 kon het treinverkeer hervat worden.

Update | 15-06-2022

Laat duidelijk zijn, ook ProRail is vóór vrijheid van meningsuiting en het recht om te demonstreren. We kunnen als spoorbeheerder echter niet toestaan dat de spoorwegwet daarbij wordt overtreden en zeker ook niet dat de veiligheid in het geding komt. Wij willen dat politie daarom onderzoek doet naar de toedracht en bereiden samen met Arriva aangifte voor.

Bericht | 14-06-2022 

Omdat het protest op het spoor plaatsvond moesten we voor de duur van ongeveer twee uur het treinverkeer stilleggen. Dit is gedaan om de veiligheid te kunnen waarborgen. Het gaat daarbij om de veiligheid van treinverkeer, reizigers en personeel. Maar ook om de veiligheid van de protesterende boeren zelf. ProRail is opgelucht dat bij dit protest geen ongelukken zijn gebeurd, maar wil herhaling voorkomen. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers