Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Treinverkeer naar Amsterdam Centraal tijdelijk stilgelegd

Nieuws

31 augustus 2018

Het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal werd kort stilgelegd op last van de politie. Spoor 4 en 5 van het station zijn inmiddels ontruimd. Ook het plein voor het station is afgezet.

Een schietincident in de stationshal is de aanleiding voor deze maatregelen. De politie doet op dit moment onderzoek in het station. Reizigers wordt aangeraden hun treinreis voorlopig uit te stellen.

 

Update 17.00 uur

Het treinverkeer rond Amsterdam Centraal Station is nog steeds flink ontregeld. Reizigers worden opgeroepen om voorlopig niet naar CS te gaan. Wel rijden er metro's naar station Bijlmer Arena en Amsterdam-Zuid. Eerder op de dag werd het station afgesloten, nadat de politie een verdachte man had neergeschoten aan het eind van de ochtend. De dienstregeling is vanaf 17.00 uur langzaamaan weer hervat. Spoor 4 en 5 van het station zijn ontruimd geweest.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers