Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Treinverkeer tussen Lage Zwaluwe en Breda weer opgestart

Nieuws

4 juni 2024
5 juni 2024, 08:37 uur

Bijgewerkt

Doordat er een bovenleiding kapot is gegaan is er geen treinverkeer mogelijk tussen Lage Zwaluwe en Breda. Op de Hogesnelheidslijn is het treinverkeer tussen Breda en Rotterdam ook gestremd. Onze aannemer is ter plaatse en zal dit zo snel mogelijk repareren. We raden u aan een reisplanner te gebruiken om te kijken op welke wijze u op uw bestemming kunt komen.

Update | 05-06 | 07:54 uur

Het treinverkeer tussen Breda en Lage Zwaluwe rijdt sinds de vroege ochtend weer. Gisteravond ging bij Prinsenbeek een bovenleiding kapot waarna er een aantal uren geen treinverkeer mogelijk was. De aannemer heeft de bovenleiding hersteld.

Bericht | 04-06 | 22:30 uur

Even na acht uur in de avond is melding gemaakt van de kapotte bovenleiding. Hierdoor kunnen beide sporen niet bereden worden. Twee lege goederentreinen staan stil op het spoor. Zij kunnen door de kapotte bovenleiding niet verder rijden. Internationale treinen kunnen vanaf Rotterdam wel naar België. Ze worden wel omgeleid waardoor ze niet over Breda rijden. Voor het binnenlandse treinverkeer zet NS bussen in. U kunt ook omreizen via Roosendaal.

Door deze stranding wordt ook het goederenvervoer stevig geraakt. De Brabantroute kan hierdoor niet gebruikt worden, dat is op dit moment het alternatief voor goederentreinen nu de Betuweroute als gevolg van werkzaamheden in Duitsland niet te gebruiken is.

Defecte bovenleiding

Treinen krijgen hun stroom via de bovenleiding. Stroomafnemers op het dak van de trein transporteren de stroom naar de motor. Bij een defect aan de bovenleiding valt de stroom op het betreffende stuk spoor meteen uit. De treinen die zich op dit stuk spoor bevinden, komen dan stil te staan.

Lees meer over dit onderwerp Lees meer over dit onderwerp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers