Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Treinverkeer rond Utrecht opgestart

Nieuws

2 oktober 2017

Het treinverkeer rond Utrecht wordt vanaf 11:30 uur weer gefaseerd opgestart, nadat bij netbeheerder Stedin maandagochtend een stroomstoring is ontstaan. Hierdoor konden treinen geen elektriciteit afnemen en niet rijden. Om 09.55 uur was de stroomstoring bij Stedin verholpen. Omdat niet alle treinen en treinpersoneel op de juiste plek stonden hadden ProRail en de vervoerders tijd nodig om het treinverkeer weer op te starten.

#Utrecht: Het treinverkeer rond Utrecht wordt gefaseerd opgestart. #stroomstoring #UtrechtCentraal

— Treinverkeersleiding (@ProRail_VL) 2 oktober 2017

Logistieke puzzel

Een storing van deze omvang, zet de dienstregeling flink op zijn kop. Dat een storing technisch opgelost is en de infrastructuur klaar voor gebruik, wil nog niet zeggen dat ook de hinder voor reizigers voorbij is. Personeel en treinen staan niet op de goede plek en moeten weer naar de juiste plek gebracht worden.

Omdat Nederland een druk bereden spoor heeft, ontvouwt zich een ingewikkelde logistieke puzzel. De bijsturingsdienst van treinen en personeel van de vervoerder en de ProRail verkeersleiding werken intensief samen om de treindienst en reisinformatie weer te normaliseren. Dat heeft tijd nodig

Check voor vertrek

De verwachting is dat de gevolgen van de stroomstoring bij netbeheerder Stedin nog enkele uren voelbaar zullen zijn. NS adviseert reizigers rekening te houden met vertraging, treinuitval en last minute wijzigingen. Check voor vertrek de reisplanner voor een zo actueel mogelijk reisadvies.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers