Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Treinverkeer van en naar Gouda weer op schema

Nieuws

18 maart 2017

Treinreizigers rond Gouda lopen geen noemenswaardige vertraging meer op door de beschadigde hefbrug over de Gouwe. De brug is echter nog niet gemaakt.

Snelheidsbeperking

De brug kon woensdag niet meer goed dicht. Er bleef een hobbel over op de aansluiting met het landhoofd. Gevolg was dat treinen langzamer moesten rijden. Omdat de verkeersleiding dat bij iedere passerende trein in de gaten moest houden, konden in verband met veiligheidsvoorschriften niet alle treinen meer blijven rijden. ProRail heeft daarom vannacht borden laten plaatsen die machinisten erop wijzen dat ze moeten afremmen.

Veel werk

Het plaatsen van de borden lijkt een eitje, maar zoals op de foto's is te zien, levert het nog heel wat werk op. Ook omdat bij Gouda veel verschillende sporen bij elkaar komen, met als gevolg dat er zeker zestig borden op verschillende plekken en in verschillende richtingen moesten worden geplaatst. Om het treinverkeer zo min mogelijk te hinderen, is het werk 's nachts gedaan.

Oplossing

Ingenieurs en inspecteurs zoeken momenteel naar een definitieve oplossing voor herstel van de brug. Daarvoor moet eerst het brughoofd tijdelijk enkele millimeters worden opgehoogd. Daarna moeten er kabels worden vervangen. Dat is een complexe, langdurige klus, die we het liefst met andere werkzaamheden combineren. We kunnen hem echter ook niet te lang uitstellen, want dan is de kans op nieuwe storingen groot.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers