Treinvrije periodes in april, mei en juni 2016

Nieuws

14 maart 2016

Het Europark is een internationaal bedrijventerrein bij Coevorden. Station Coevorden is nu nog ‘keerpunt’ voor goederentreinen richting het Europark. Wij bouwen mee aan een directe spoorverbinding. Zodat treinen niet meer hoeven te keren, maar direct naar het Europark kunnen. Werkzaamheden vinden overdag en soms ook 's nachts plaats.

Treinvrije periodes

Tijdens een drietal periodes kunnen vanwege de werkzaamheden aan het wachtspoor op de spoordijk tussen Gramsbergen en Coevorden geen treinen rijden:

  • Zaterdag 2 en zondag 3 april
    • In dit weekend plaatsen we palen voor de bovenleiding en een relaishuis (gebouw voor de beveiligingsinstallaties).
  • Donderdag 28 april tot en met woensdag 4 mei
    • In deze periode sluiten we het bestaande spoor aan op het nieuw aangelegde spoor. Vanaf 5 mei rijden de reizigerstreinen over het nieuw aangelegde spoor op de spoordijk. Het 'oude' spoor wordt omgebouwd naar 'wachtspoor'.
  • Woensdag 1 juni tot en met zondag 5 juni
    • Aanleg wissel voor het wachtspoor, afbouw en testen wachtspoor.

Tijdens bovenstaande periodes rijden er bussen in plaats van treinen op het traject tussen Coevorden en Marienberg. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op ns.nl of vechtdallijnen.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900-9292 (0,70 per minuut)

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers