Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Tunnel Oisterwijk bijna klaar om te schuiven

Nieuws

2 oktober 2017

Station Oisterwijk wordt flink vernieuwd. Het derde spoor wordt verwijderd en het overpad wordt vervangen door een tunnel. De ruwbouw daarvan staat al klaar naast het spoor en wordt in de herfstvakantie door ProRail en aannemer BAM op zijn plek geschoven.

Bekijk: Nieuwe onderdoorgang Oisterwijk

Inschuiven onderdoorgang

Om de tunnel op zijn plek te schuiven, wordt er met graafmachines straks een gat in het spoor gemaakt. Als dit groot genoeg is, wordt de tunnel op zijn plek geschoven. Dat zal ergens in de eerste dagen van de herfstvakantie gaan gebeuren. Als de tunnel op zijn plek ligt, wordt het spoor weer teruggebouwd zodat de treinen er weer overheen kunnen rijden.

Medewerkers van de BAM zijn hard aan het werk
Medewerkers van de BAM zijn hard aan het werk

Liften eind december gereed

Na de herfstvakantie kunnen reizigers meteen gebruik maken van de nieuwe tunnel om de perrons te bereiken. Dat geldt echter nog niet voor de liften. Deze moeten nog worden afgebouwd en worden naar verwachting eind dit jaar in gebruik genomen.

Tijdelijk toegangspad Schijfstraat 

Totdat de liften klaar zijn, is perron 1 voor mensen die slecht ter been zijn alleen bereikbaar via de centrumzijde. Het aan de overkant gelegen perron 2 is alleen bereikbaar via de Schijfstraat. Hier ligt een tijdelijk toegangspad naar het perron met een hellingbaan.

Overwegen aangepakt

Doordat het derde spoor verdwijnt, worden ook de nabijgelegen overwegen smaller. Daarom pakken we die ook meteen aan. Bij de overweg Blokshekken krijgen fietsers en voetgangers een eigen overgang. Bij de overweg Heusdensebaan wijzigt de verkeerssituatie.

Bouw van nieuwe onderdoorgang in Oisterwijk
Bouw van nieuwe onderdoorgang in Oisterwijk

Fietsenstalling en fietspad 

De bouw van de fietsenstalling aan de noordzijde van het station start begin 2018. De gemeente Oisterwijk legt hier een fietspad aan. Hiermee wordt de noordzijde van het station goed bereikbaar voor fietsers vanaf de Almijstraat/Schijfstraat.

Gevolgen voor het treinverkeer

De werkzaamheden in de herfstvakantie hebben grote gevolgen voor het treinverkeer. Plan uw reis vooraf op www.ns.nl/reisplanner.

De bouwkuip in Oisterwijk
De bouwkuip in Oisterwijk

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers