Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Tunnels inschuiven onder het spoor in Veenendaal

Nieuws

16 augustus 2018

Rond 23 augustus schuiven ProRail en BAM twee tunnelbakken onder het spoor bij Veenendaal. Daardoor kunnen we eind 2019 een drukke overweg opheffen. Dat doen we omdat er in de toekomst 6 Intercity's per uur gaan rijden op het traject Schiphol - Utrecht - Nijmegen. Het wordt dus veiliger.

Spooronderdoorgangen Voorpoort

Veenendaal krijgt twee tunnels onder het spoor door: een fietstunnel en een autotunnel. De werkzaamheden rond de aanleg van de spooronderdoorgangen 'Voorpoort' liggen op schema. Op 23 augustus 2018 is het zover dat de spoordelen onder het spoor worden gereden. Een bijzondere gebeurtenis, waarbij de betonnen kolossen op platformwagens van Mammoet worden verplaatst van de opbouwlocatie naar het spoor.

Exacte tijden worden 22 augustus bekend

Op 22 augustus wordt op de website www.voorpoort.nl bekend gemaakt hoe laat het inrijden van de spoortunnels zal starten. Hier vindt u ook informatie over de wegafsluitingen en hoe u de uitkijkpunten op de locaties kunt bereiken.

Straks elke tien minuten een trein

Veenendaal ligt op het traject Schiphol - Utrecht - Nijmegen. In het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer wordt dit spoortraject in de nabije toekomst steeds intensiever gebruikt. Daarom is het nodig om de overweg op te heffen en te vervangen door twee tunnels. Zo wordt de verkeerssituatie veiliger en prettiger, ook als er straks meer treinen rijden.

Samenwerking

De aanleg van de spooronderdoorgangen vindt plaats op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland, en de gemeenten Ede, Renswoude en Veenendaal. Het project komt mede voort uit het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) van de Rijksoverheid. ProRail is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het project. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat financiert het project. Samen zorgen deze partijen voor de twee onderdoorgangen en aanpassing van de wegen in het gebied.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers