Tussenstandje: werkzaamheden aan spoor in Rotterdam

ProRail is in Rotterdam samen met VolkerRail bezig met twee enorme spooroperaties tegelijk. In rap tempo leggen we op Rotterdam Centraal een nieuw perron neer voor de Eurostar. Pal daarnaast, aan de Schiedamse zijde van het station, werken we aan een grote spoorvernieuwing.

Eurostar

ProRail werkt tot maandag 26 maart negen weken lang 24 uur per dag aan de komst van de Eurostar, die van Amsterdam via Rotterdam en Brussel naar Londen gaat rijden. We maken perron 1 over de volle lengte 4 meter breder en betegelen een oppervlakte van 3000 vierkante meter. Om het perron te kunnen verbreden verwijderen we spoor 1. Spoor 2 komt dan langs het nieuwe perron 1 te liggen. Hiervoor halen we wissels weg en verleggen we kabels en leidingen. Ook passen we in het station de bewegwijzering aan, zodat reizigers goed hun weg weten te vinden.

Vernieuwing sporen

Alsof dat niet genoeg werk is, vervangen en vernieuwen we tot aan de zomer onder meer ruim zestig wissels in Rotterdam en omgeving. De treinen tussen Den Haag, Rotterdam en Dordrecht blijven rijden tijdens al deze werkzaamheden. Het spoor wordt vernieuwd om het veilig en betrouwbaar te houden en om het minder gevoelig te maken voor storingen. Werkzaamheden worden zoveel mogelijk in het weekend uitgevoerd en gebundeld om de overlast voor reizigers zo klein mogelijk te houden.

Reisplanner

Check voor vertrek de reisplanner van uw vervoerder.


Gepubliceerd op dinsdag 13 maart 2018

Gepubliceerd op