Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Twaalfde testdag: bezoek uit Den Haag

Nieuws

21 november 2017

Iedere tien minuten een trein pakken op de grote stations tussen Amsterdam en Eindhoven, sinds 6 september kan dat iedere woensdag. Op deze testdagen nemen ProRail en NS een voorproef op de nieuwe dienstregeling op het spoor die op 10 december in gaat. Morgen brengt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van infrastructuur en waterstaat (IenW) een bezoek aan de tienminutentrein.

Het is het eerste werkbezoek van de nieuwe staatssecretaris in het kabinet Rutte III aan ProRail en NS. Zij rijdt met de tienminutentrein van Utrecht naar Amsterdam en krijgt verschillende rondleidingen van spoor medewerkers op de stations.

PHS

De tienminutentrein is mede mogelijk gemaakt door investeringen in het programma hoogfrequent spoorvervoer. Het spoorwegnet moet geschikt worden gemaakt voor de huidige én toekomstige vraag van vervoerders en reizigers. Daarom werken ProRail en vervoerders in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstraat aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). De kern: meer reizigerstreinen op drukke trajecten en voldoende ruimte voor het goederenvervoer. Extra uitdaging daarbij: zo min mogelijk nieuwe infrastructuur aanleggen, en zo veel mogelijk de bestaande benutten. Lees meer over het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer op deze site: programma hoogfrequent spoorvervoer.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers