Twee minuten stilte tijdens dodenherdenking

Nieuws

2 mei 2017

Vanmiddag om 13.00 uur herdenken wij samen met NS de 477 omgekomen spoormedewerkers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Vanavond is de landelijke dodenherdenking. Om 20.00 uur zullen uit respect voor de nabestaanden alle treinen in Nederland twee minuten stilstaan en ook onze aannemers leggen het werk twee minuten stil.

Herdenking spoormedewerkers

Ieder jaar herdenken ProRail en NS samen de 477 spoormedewerkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen door bombardementen of vanwege stakingen. Niet alleen bij de hoofdkantoren in Utrecht worden zij herdacht, maar ook bij andere monumenten van NS in Nederland.

Twee minuten stilte aangekondigd vanuit verkeersleiding

Vlak voor 20.00 uur geven de teamleiders op de verkeersleidingsposten vanavond een seintje aan alle treindienstleiders in Nederland. Zij doen vervolgens een algemene oproep aan de machinisten van alle personen- en goederentreinen in hun gebied met het verzoek om een plekje op te zoeken waar ze de trein stil kunnen zetten. Treinen die nog bij stations stilstaan krijgen pas na de twee minuten stilte groen sein om hun reis te hervatten.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers