Twee tunnels klaar in Elst

Nieuws

Gepubliceerd op 28 november 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:54 uur

Feest in Elst: ProRail bouwde bij het station een tunnel voor fietsers en voetgangers én een tunnel voor auto’s. De officiële oplevering vond vrijdag plaats.

Schoolkinderen

Gedeputeerde Michiel Scheffer, wethouder van gemeente Overbetuwe Jan van Baal en regiodirecteur van ProRail Jan Mulder fietsten samen met een grote groep schoolkinderen door de fietstunnel. Daarmee is deze veilige spoorpassage officieel geopend. De vlak ernaast gelegen spoorwegovergang Nieuwe Aamsestraat is al eerder deze maand  opgeheven.

Aansluiten

De andere tunnel voor auto’s is ook vrijdag opgeleverd, maar er wordt nog gewerkt aan de wegen die erop aan sluiten. De tunnel kan naar verwachting eind dit jaar in gebruik genomen worden. Hulpdiensten hebben nu al wel toegang via een slagboom. .

Elst Zuidoost

De twee onderdoorgangen zijn onderdeel van het project Elst Zuidoost. In dit project wordt het stationsgebied aangepakt onder de naam Elst Centraal. We maken met de samenwerkende partijen gemeente Overbetuwe, de provincie Gelderland en NS van het station een regionaal knooppunt van openbaar vervoer, woningen en kantoren.  Ook zijn er nieuwe fietsenstallingen en een nieuwe parkeergarage gerealiseerd. ProRail heeft in 2014 in Elst een derde spoor aangelegd om treinen meer ruimte te kunnen geven in de dienstregeling.

Samenwerking

ProRail heeft e.a.a. uitgevoerd in opdracht van de gemeente Overbetuwe en de Provincie Gelderland. Aannemer Moblis is in 2015 gestart met de bouw. De foto's bij dit blog zijn van Foto Suzan.

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers