Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Uitbreiding fietsenstalling bij Rotterdam Centraal

Nieuws

16 juli 2020

ProRail breidt samen met gemeente Rotterdam de fietsenstalling uit aan de Stationssingel bij Rotterdam Centraal. De huidige stalling wordt van enkellaags dubbellaags en in de groenstrook komen plekken voor fietsen en scooters met afwijkende maten, bijvoorbeeld fietsen met een krat. Het werk start half augustus en is naar verwachting eind dit jaar klaar. Er wordt uitsluitend overdag gewerkt.

Tijdelijke fietsparkeerplekken

De huidige fietsenstalling aan de Stationssingel heeft 1653 fietsparkeerplekken. Dat worden er 2361, waarvan 106 voor buitenmodelfietsen, 39 voor scooters en 60 voor deelfietsen. Tijdens de werkzaamheden kan een deel van de huidige stalling niet worden gebruikt. Ter compensatie creëren we honderd tijdelijke fietsparkeerplekken bij de huidige stalling. Ook zijn er al vijfhonderd tijdelijke fietsparkeerplekken in gebruik op de groene middenberm van de Weena-tunnels, aan de centrumkant van het station.

Oude fietsen

Voordat de bouw begint, zal gemeente Rotterdam mensen attenderen op de verbouwing door labels met informatie aan fietsen te hangen. Dit start op 27 juli. Vanaf 24 augustus worden fietsen die dan nog in de rekken staan, verwijderd. Als je fiets daarbij zit, kun je die ophalen bij het Fietspunt van gemeente Rotterdam.

Meer fietsparkeerplekken

Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken, verbetert ProRail samen met regionale overheden en NS fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Dit valt onder het programma Fietsparkeren bij stations. 

Het aantal stallingsplaatsen is nu zo'n 500.000  en groeit de komende jaren - afhankelijk van beschikbare financiering - verder naar 600.000 in 2025. Gemeenten zijn hierbij een belangrijke samenwerkingspartij. Een station met goede fietsvoorzieningen is immers een visitekaartje. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers