Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Uitbreiding opstelterrein Eindhoven in volle gang

Nieuws

21 juli 2020

Aan de Fuutlaan in Eindhoven begint een nieuw geluidsscherm vorm te krijgen. Het zijn de eerste zichtbare werkzaamheden in het kader van de uitbreiding van het opstelterrein in Eindhoven. Op het terrein komt meer ruimte voor het parkeren, reinigen en plegen van klein onderhoud aan treinen.

Steeds meer mensen reizen dagelijks met de trein. Het spoor levert zo een belangrijke en duurzame bijdrage aan de economische ontwikkeling van Nederland. Maar de groei van het treinverkeer betekent ook dat er meer ruimte nodig is om rijtuigen op te stellen en schoon te maken. Daarom wordt het opstelterrein in Eindhoven opnieuw ingericht zodat de sporen beter gebruikt kunnen worden. Dura Vermeer bouwt vijf nieuwe behandel- en opstelsporen en moderniseert de vijf bestaande. Advies- en ingenieursbureau Movares werkt de plannen uit voor de ombouw van nog eens vier sporen. 

Bescherming omgeving 

Om de omgeving te beschermen tegen extra geluidshinder, wordt aan de zuidkant van het opstelterrein (ter hoogte van de Fuutlaan) een geluidsscherm gebouwd. Het bovenste gedeelte bestaat uit glas zodat het uitzicht bewaard blijft. De bouw van het circa zeshonderd meter lange scherm is inmiddels in volle gang. 

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer 

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voert ProRail het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer uit. Er komen ‘metroachtige’ spoorverbindingen tussen de grotere steden met voldoende ruimte voor het spoorgoederenvervoer. Het werk in Eindhoven is hier onderdeel van en wordt uitgevoerd door ProRail, aannemer Dura Vermeer en ingenieurs- en adviesbureau Movares. De werkzaamheden zijn dit jaar gestart en duren bijna twee jaar tot eind 2021.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers