Uitgelopen werkzaamheden Nijkerk afgerond

Nieuws

27 september 2020

Vanaf maandag 28 september, 15.30u rijden er weer treinen tussen Amersfoort Vathorst en Putten. De door tegenslag uitgelopen werkzaamheden zijn alsnog afgerond.

Update 28 september 13.30 uur

Om 15.30u start het treinverkeer weer op. De werkzaamheden zijn in de allerlaatste fase.

Update 28 september 09.45 uur

Bij Nijkerk zetten we alles op alles om het werk af te ronden. De nacht van zondag op maandag is veel spoorwerk verzet. Momenteel werken we aan de laatste lassen. Daarna stellen we de nieuwe wissels af. Ook moeten we de treinbeveiliging weer activeren en testen. Verwachtig is dat we in de loop van de middag al dit werk af kunnen ronden.

Bericht 27 september 17.00 uur

De werkzaamheden in Nijkerk zijn gestart in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 september. Het werk zou maandagochtend 28 september om 05:00 uur gereed zijn. Inmiddels is duidelijk dat de aannemer meer tijd nodig heeft om het werk af te ronden. ProRail betreurt de hinder die reizigers hiervan ondervinden en zal deze uitloop op een later moment met de aannemer grondig evalueren.

Defecte machines

De uitloop is het gevolg van tegenvallers zoals defecte bouwmachines. Bij zo'n tegenslag is het extra lastig dat we op een moeilijk bereikbare locatie werken. Geluidsschermen aan weerszijden maken aanvoer van nieuw materieel en bouwmaterialen ingewikkeld, helemaal als dat anders loopt dan oorspronkelijk gepland.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers