Uitkomsten aanvullende onderzoeken PHS Meteren-Boxtel

Nieuws

1 april 2019

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft in april 2018 aangekondigd dat ze maatregelen laat onderzoeken om de ergste toename van hinder te beperken op het traject Meteren-Boxtel. Dit onderzoek is inmiddels uitgevoerd.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de staatssecretaris:
“Ik pak de ergste toename van hinder aan door deze route te benoemen als een stillere spoorgoederenroute, een zogenaamde Quieter Route, op het hele tracé Meteren-Boxtel. Daarnaast zal ik extra trillingsmaatregelen in Vught-Noord realiseren. Tenslotte stel ik aanvullende financiële middelen beschikbaar als medefinanciering voor extra maatregelen, indien de andere overheden die alsnog willen laten realiseren.”

Brieven van staatssecretaris

Naast de brief aan de Tweede Kamer, heeft de staatssecretaris ook een brief gestuurd naar de betrokken gemeenten en de provincie Noord-Brabant. Zowel de brief aan de Tweede Kamer als de brief aan de gemeenten en provincie Noord-Brabant zijn te bekijken via de website van de Rijksoverheid.

Onderzoeksresultaten

De achterliggende documenten bij de brieven zijn in te zien op de PHS-bibliotheek:

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers