Nieuwsberichten

Het treinverkeer lag stil door een ziekmelding

Archiefbeeld van een treinverkeersleider
ProRail legde op maandagochtend 30 november het treinverkeer op onder meer de lijn Utrecht - Arnhem stil nadat een treinverkeersleider zich tijdens de dienst ziek had moeten melden. Door onderbezetting hadden we niet meteen een aflosser paraat. Een uur later was een collega met een vrije dag ter plaatse en kon het treinverkeer weer worden opgestart. Welke stappen hebben we vanochtend genomen?
Gepubliceerd op

Handtekeningen staan: Rijen krijgt 2 onderdoorgangen

In Rijen worden twee drukke spoorwegovergangen vervangen door veilige onderdoorgangen. Daarvoor hebben bestuurders van de gemeente Gilze en Rijen (wethouder Sandra Diepstraten), de provincie Noord-Brabant (gedeputeerde Christophe van der Maat) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (staatssecretaris Stientje van Veldhoven ) donderdag 26 november hun handtekeningen gezet. ProRail is blij met dit besluit omdat het de veiligheid van trein- en wegverkeer verbetert.
Gepubliceerd op

Geld voor bouw tienduizenden extra fietsparkeerplekken

Fietsenstalling KJ-plein - rolpaden naar de entree - foto Martijn Beekman
ProRail breidt het aantal fietsparkeerplekken bij Nederlandse stations de komende jaren flink uit. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geeft ons opdracht samen met regionale overheden en NS versneld tienduizenden extra fietsparkeerplekken te bouwen bij stations. We komen met de extra plekken rond 2025 uit op zo’n 600.000 fietsparkeerplaatsen bij treinstations in Nederland. Op dit moment zijn dat er zo'n 515.000.
Gepubliceerd op

ProRail en NS planten monumentale boom van morgen

De veteranenboom bij station Bussum-Zuid
Op station Bussum Zuid is donderdagmiddag een bijzondere boom geplant. De nu vijf meter hoge rode beuk zal de komende jaren met rust worden gelaten zodat hij kan uitgroeien tot een monumentale boom. ProRail en NS willen de stations en hun omgeving groener maken en planten daarom in samenwerking met stichting Probos rondom stations bomen die we de komende tijd met rust gaan laten.
Gepubliceerd op