Nieuwsberichten

ProRail-video over lege stations wint Gouden Reiger

Nederlanders gaven tijdens de intelligente lockdown eerder dit jaar massaal gehoor aan de oproep om thuis te werken en blijven. Hierdoor kregen onder andere mensen met een vitaal beroep de ruimte in het openbaar vervoer. Op 1 juni deelden we een video om iedereen te bedanken voor het thuisblijven. Deze video, waarin je lege treinstations ziet, heeft 28 oktober een Gouden Reiger voor beste opdrachtfilm in de categorie 'Communiceren in crisistijd' in de wacht gesleept. Kijk je nog een keer mee?
Gepubliceerd op

Megaklus: kilometers windscherm bouwen op Moerdijkbrug

Slijptrein op de Moerdijkbrug, donderdag 30 november - vrijdag 1 december 2017.
ProRail laat van zaterdag 7 tot donderdag 19 november om 5 uur 's ochtends een spannende klus uitvoeren op de Moerdijkbrug. Het gaat om de brug voor de HSL tussen Rotterdam en Breda. Na jaren van plannen en berekenen gaan we daar beginnen met de aanleg van windschermen, om het treinverkeer minder gevoelig te maken voor harde wind.
Gepubliceerd op

Winnaars oproep innovaties perronrandbeveiliging bekend

Perron op station Zwolle Stadshagen
De wedstrijd ‘Perronrandbeveiliging’ die in juni door ProRail en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is uitgezet heeft acht winnaars opgeleverd. Acht ondernemers hebben een certificaat van opdracht gekregen, deelgenomen aan een online informatiebijeenkomst van ProRail en starten nu met een haalbaarheidsstudie om nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen die voorkomen dat mensen van het perron op het spoor terechtkomen.
Gepubliceerd op

Hoe 'grootdakbezitter' ProRail stations energieneutraal maakt

Jorien Maltha, programmamanager Duurzaamheid bij ProRail
ProRail wil dat stations veilig, comfortabel én duurzaam zijn. Dat laatste doen we niet alleen door klimaatvriendelijk en circulair te bouwen, maar ook door stations energieneutraal te maken. Zonnepanelen op perronkappen spelen daarbij een belangrijke rol. “ProRail is ‘grootdakbezitter’. En onze daken zijn heel geschikt om zonne-energie op te wekken. Die kans moeten we benutten”, vertelt Jorien Maltha, programmamanager Duurzaamheid bij ProRail.
Gepubliceerd op