Uitloop werkzaamheden tussen Groningen en Buitenpost

Nieuws

4 mei 2020

De werkzaamheden aan het spoor die vrijdagavond 24 april gestart zijn, lopen door tot dinsdag 5 mei, 15.00 uur. In eerste instantie verwachtten we het werk vroeg in de ochtend vóór de treindienst af te hebben. Arriva blijft bussen rijden tussen Groningen en Buitenpost. Tussen Buitenpost en Leeuwarden rijden vanaf morgenvroeg wel treinen.

Complex werk in relaiskasten

We evalueren na afloop de werkzaamheden van de treinvrije periode. Grotendeels zijn die naar verwachting gegaan en afgerond. De laatste fase waarin o.a. de complexe wijzingen aan en het testen van de beveiliging plaatsvinden zorgt voor de uitloop. De 1,5-meter-regel is daarbij een extra uitdaging, omdat dat het samenwerken aan relaiskasten tijdrovender maakt.

Werkzaamheden 

Vanuit het project ESGL werken we in de meivakantie aan het verbeteren van de stations Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn. Ook werken we aan een keerspoor voor de extra trein tussen Zuidhorn en Groningen, plaatsen we een aantal wissels en sluiten we het nieuwe spoor aan op het bestaande spoor.

Afronding project

Eind 2020 gaat de extra sneltrein Groningen Leeuwarden rijden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.   

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers