Uitzicht op de spoorwerkzaamheden bij Assen vanaf de eerste rang

Nieuws

11 mei 2017

Dennis Sportel woont al 5.5 jaar met zijn gezin langs het spoor in Assen.

Je zou denken dat, dat misschien zo nu en dan wat overlast kan geven. Meneer Sportel vindt van niet: “de persoonstreinen hoor je bijna niet, alleen de goederentreinen maken weleens lawaai.” Ook van de werkzaamheden aan het spoor bij Assen van 16 t/m 31 april  heeft meneer weinig hinder ervaren. “Als je goed geïnformeerd bent, is het veel makkelijker om je bij dingen neer te leggen. Als er veel lawaai is en je weet dat van te voren, is het geen probleem. Ik ben gelukkig goed geïnformeerd via Social media, brieven en informatieavonden”, aldus meneer Sportel.

Ook zat meneer tijdens de voorbereidingen van het project in een participatiegroep. Hij kon meedenken over hoe het station eruit moest komen te zien. “Ik ben optimistisch over de plannen. Ik vind het goed dat het station aangepakt wordt en ik vind het netjes dat omwonenden daadwerkelijk betrokken worden.”

Het geluid van de treinen maakte tijdens de treinvrijeperiode plaats voor het geluid van de werkzaamheden. Maar, van die werkzaamheden heeft meneer heel weinig overlast gehad, omdat alles op tijd werd gemeld. “Een buurvrouw van mij vond het zelfs gek dat ze twee weken lang het geluid van treinen, wissels en spoorbomen niet meer hoorde.”

Ook zijn 3,5-jarige zoontje was enthousiast over de werkzaamheden. Met zijn eigen speelgoed vrachtwagen deed hij achteruitrijdende vrachtwagens van buiten na. “Hij doet zelfs het ‘piep-geluid’ van een achteruitrijdende vrachtwagen na. Hij ziet en hoort alles; het valt hem op wanneer de bouwmensen een andere kleur helm dragen. Als we bij de kranen gingen kijken, nam hij zijn eigen kindergereedschap mee. ”

Zelf loopt meneer Sportel weleens een rondje langs de bouwlocatie. De projectleiders van Strukton, de gemeente en ProRail zijn zelf ook vaak aanwezig. Meneer Sportel vindt het fijn dat zij benaderbaar zijn voor vragen. Zijn zoontje mocht de bouwhelm van de projectleider op en was helemaal trots. “Leuk dat je ook op die manier betrokken bent.” Bij het inrijden van de tunnel mochten toeschouwers op een speciaal ingerichte plek meekijken. Ondanks dat meneer de werkzaamheden vanuit zijn huis kan volgen, vindt hij het toch leuk dat je het van dichtbij mag zien en mensen foto’s kunnen maken.

Meneer Sportel erkent dat er weleens veel geluid is door bepaalde werkzaamheden, maar zegt dat het niet stoorde. “Je kunt alles vragen aan het personeel dat rondloopt; ze hebben zelfs mijn buurman even geholpen met een boom uit zijn voortuin halen; dan kun je ze niks kwalijk nemen.”

Kortom is meneer erg tevreden over het proces van het  project. “Van te voren denk je: jeetje, 100 man op de bouwplaats. Maar, het viel me 100% mee en ik ben erg benieuwd naar het resultaat.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers