Update Bijlmer ArenA: treinen rijden weer

Nieuws

9 december 2020

Tussen de stations Amsterdam Centraal en Bijlmer ArenA reden op woensdag 9 december en donderdagochtend 10 december minder treinen door schade aan een wissel. Het wissel is woensdagavond om 18:00 uur tijdelijk hersteld. Het definitieve herstel begon op woensdagavond en duurde tot donderdag 12:00 uur. Daarna konden de treinen weer volgens dienstregeling rijden.

Defect wissel

In de nacht van dinsdag op woensdag ontdekte ProRail schade aan een wissel in de buurt van station Duivendrecht. De schade is ontstaan tijdens werkzaamheden en was zo omvangrijk dat we haar niet meteen konden herstellen. We zagen bijvoorbeeld al snel dat we nog tijd nodig hadden om voldoende herstelmateriaal bij elkaar te krijgen. Daarom besloten we het wissel eerst tijdelijk te herstellen om vervolgens in de avond aan definitief herstel te gaan werken. 

Herstel begon vannacht

Op woensdagmiddag rond18:00 uur hadden we het wissel weer in elkaar weten te klemmen. Daardoor konden er wat meer treinen volgens dienstregeling rijden, maar het treinverkeer bleef beperkt. Op woensdag om 22:00 uur begonnen we met de werkzaamheden om het wissel definitief te herstellen.

Omdat dit complexe werkzaamheden zijn wisten we dat dit nog flinke tijd in beslag zou gaan nemen, namelijk tot donderdagmiddag 10 december 14:00 uur. Hierdoor zou de treindienst tussen Amsterdam Centraal en Bijlmer ArenA nog hinder blijven ondervinden. De werkzaamheden gingen voorspoedig waardoor alles iets eerder, namelijk om 12:00 uur, hersteld was en de reguliere treindienst weer kon worden opgestart.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers