Update: Defecte bovenleiding Schiedam gerepareerd

Nieuws

17 juli 2020

De gisteravond gebroken bovenleiding bij Schiedam is sinds half vier vrijdagmiddag 17 juli hersteld. Sindsdien starten we de dienstregeling weer op. Inmiddels rijden weer bijna alle treinen.

Update bovenleidingbreuk Schiedam, 14:15

Bovenleidingbreuk Schiedam: ProRail heeft vrijdag 17 juli rond het middaguur een van de twee sporen tussen Schiedam en Delft vrijgegeven voor treinverkeer. Inmiddels rijden de eerste Intercity's tussen Rotterdam en Den Haag weer. Prognose definitief herstel is door een tegenslag bijgesteld tot 16:00 uur.

Oorspronkelijk bericht

Ter hoogte van Schiedam is donderdagavond 16 juli de bovenleiding kapot gegaan. Monteurs hebben de hele nacht hard doorgewerkt, maar de schade is flink en nog niet alles is hersteld. Het gevolg is dat er tot tenminste 15:00 uur vanmiddag geen treinverkeer mogelijk is tussen Delft Campus en Schiedam Centrum (traject Den Haag - Rotterdam). 

Het repareren van de bovenleiding is specialistisch werk en een arbeidsintensieve klus. Er wordt nog onderzocht waardoor de bovenleiding kapot is gegaan. Reizigers raden we aan voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor het beste en meest actuele advies. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers