Update: herstelwerkzaamheden Hoofddorp - Leiden

Nieuws

19 juni 2016

Tussen Leiden en Hoofddorp rijden geen treinen wegens een defect aan het spoor. De werkzaamheden om het spoor te herstellen duren naar verwachting nog tot vanmiddag 12:00 uur. Reizigers worden geadviseerd voor vertrek de reisplanner van de vervoerder te raadplegen.

Vrijdagmiddag zijn bij een inspectie defecten vastgesteld aan het spoor tussen Hoofddorp en Leiden. Het gaat dan bijvoorbeeld om haarscheurtjes in de spoorstaaf die zouden kunnen uitgroeien tot een breuk. Eén spoor is in de nacht van vrijdag op zaterdag gerepareerd en wordt sinds zaterdagochtend weer intensief gebruikt. Het herstel van het andere spoor is uitgesteld tot afgelopen nacht omdat we anders zaterdag al het treinverkeer tussen Hoofddorp en Leiden hadden moeten stilleggen. De herstelwerkzaamheden duren naar verwachting tot 12:00 uur. ProRail betreurt de overlast en adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner van de vervoerder te checken.

Meettreinen

Meettreinen rijden regelmatig over het spoor om de conditie van het spoor in de gaten te houden. De resultaten worden gebruikt om preventief onderhoud uit tevoeren. In een enkel geval geven de resultaten aanleiding direct over te gaan tot herstel zoals nu tussen Leiden en Hoofddorp. 

Hinder voor reizgers

Check voor vertrek de reisplanner van je vervoerder.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers