Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

UPDATE Reparatie aan kabel bij Zuidhorn gereed

Nieuws

20 maart 2019

Update: de spoedreparatie is klaar. Treinverkeer tussen Groningen en Zuidhorn start weer op.

800 meter kabel

Vanmorgen voerden we een reparatie uit en plaatsten nieuwe onderdelen in de spoorbaan tussen Groningen en Zuidhorn. Maar dat bracht de oplossing helaas nog niet en voerden we daarom vervolg onderzoek uit. Daaruit bleek het noodzakelijk 800 meter kabel te vervangen. Met man en macht werkt onze aannemer nu aan de aanleg daarvan. Verwachting is dat vanmiddag wel weer treinen rijden. Tot die tijd zet de vervoerder bussen in. Check je reisplanner om te zien wanneer er treinverkeer mogelijk is.

Geen verband met werkzaamheden

De noodzakelijke spoedreparatie heeft overigens niets te maken met de lopende werkzaamheden op het traject. Tussen Groningen-Leeuwarden is de lijn één grote bouwput. De bedoeling is het spoor daarmee te verbeteren. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers